Директорът на СДВР Калоян Милтенов е наредил дисциплинарна проверка, която да

...
Директорът на СДВР Калоян Милтенов е наредил дисциплинарна проверка, която да
Коментари Харесай

В МВР тече проверка заради младежа, задържан за надпис Save Ukraine

Директорът на СДВР Калоян Милтенов е наредил дисциплинарна инспекция, която да обясни " събитията, свързани с довеждането на тримата младежи в районното ръководство ", заяви Министерство на вътрешните работи. Става дума за тримата младежи, за които родителите и учебното заведение им сигнализираха предишния петък, че са били задържани заради надпис Save Ukraine върху постамента на Паметника на руската войска в София. Ако се откри превишаване на пълномощия, на униформените ще се търси дисциплинарна отговорност, твърди Министерство на вътрешните работи.

Министерството изяснява, че на 25 февруари, към 15 ч. в Първо районно управление (на МВР) е получен сигнал за покачил се паметника, който с черен маркер изписал букви на латиница по фасадата на монумента. " На място са открити 16-годишен юноша, осъществил действието, и момиче и момче на същата възраст, които го придружавали и следили ", написа Министерство на вътрешните работи. Според министерството младежът, който е пишел по паметника, е бил арестуван за 24 часа, а другите двама са били поканени в районното ръководство и с тяхно единодушие са били превозени от полицейски екип до там, където останали към 2 часа. " Двете деца са били в непрестанна връзка с родителите си по мобилните телефони ", изяснява Министерство на вътрешните работи. Това е удостоверил и родител на едно от децата, който в понеделник се е срещнал с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи. Покана за среща е имало и към управлението на учебното заведение, в което учат децата.

" Разговорите и разпитите на малолетните са извършени в наличието на контрольор от Детска педагогическа стая. След привършване на работата със очевидците, едно от децата е предадено на родител, а другото поискало да си тръгне единствено, без да бъдат уведомявани родителите му ", споделя Министерство на вътрешните работи.

Срещу арестувания юноша тече следствие, по което наблюдаващият прокурор е дал инструкции.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР